zaterdag 26 december 2009

To do in 2010

De toeristische sector boerde voor de eerste keer na enkele recordjaren minder. Toch blijven we met zijn allen massaal op reis gaan, maar dan wel minder vaak en minder ver weg. Wat zijn de absolute DO’s voor 2010?

Trend 1: Ecotoerisme
Duurzaam of milieubewust reizen: groen is trendy en het verkoopt...
Maar haalt het ook echt iets uit? Moet reizen in de toekomst worden ingeperkt? Moet iedereen een vast aantal reiskilometers per jaar krijgen?

Trend 2: vrijwilligersreizen
Jongeren maken na hun studies geen wereldreis meer maar een vrijwilligersreis.

Trend 3: luxesnacks
Door de financiële crisis is er een vermindering van het reisbudget, maar toch nog altijd een honger naar luxe. Deze honger word niet meer gestild in een verre destinatie, maar meer in eigen land. Dit wordt ook wel een (luxe) staycation genoemd.

Polen en Chopin
In 2010 is het 200 jaar geleden dat Fryderyk Chopin geboren werd in Polen. Vanaf 22 februari zijn er audiotours, concerten, tentoonstellingen, ...

Harry Potter World
Zoals ik reeds in een vorig artikel vermeld heb wordt in 2010 in Florida een Harry Potter themapark geopend. Het park bezoeken is natuurlijk de perfecte voorbereiding op de eerste film (van 2) van het laatste Harry Potterboek.

Ensor in Oostende, Brussel en Gent
150 jaar werd James Ensor in Oostende geboren. Daarom wijden verschillende musea een tentoonstelling aan de symbolist.

1100 jaar abdij van Cluny
In Bourgogne wordt de 1100ste verjaardag gevierd van de stichting van één van de grootste en machtigste benedictijnercomplexen van Europa. Het feestprogramma met concerten, tentoonstellingen en lichtspektakels loopt tot september 2010

Zuid-Afrika aan de aftrap
Het wereldkampioenschap voetbal 2010 zal van 11 juni tot en met 11 juli plaatsvinden in Zuid-Afrika.

Winterspelen in Vancouver
Van 12 tot 28 februari worden in Vancouver de Olympische Winterspelen gehouden en van 12 tot 21 maar de Paralympische Winterspelen.

Shanghai Expo: Better City, Better Life
Voor wie altijd al eens naar China heeft willen reizen is 2010 het jaar! In Shanghai wordt de volgende wereldexpo gehouden. Tussen 1 mei en 31 oktober worden zo’n 70 miljoen bezoekers verwacht.

Tussen al deze plaatsen zit er wel wat voor iedereen. Iemand die geen verre reis wil maken kan nog altijd op reis gaan in eigen land. Iemand die zich geen lange vakantie kan veroorloven kan nog altijd een uitstap maken, bijvoorbeeld naar Oostende of Gent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten