woensdag 25 november 2009

Zijn de Olympische Spelen van 2012 een potentieel probleem voor het toerisme?

http://www.costsectorcatering.co.uk/online_article/Are-the-2012-Olympic-Games-a-potential-tourism-problem/9305

In deze tekst gaat het erover of de Olympische Spelen van 2012 in Londen een potentieel probleem voor het toerisme gaan geven.
Men verwacht van de Olympische Spelen dat ze het toerisme in de stad die het organiseert een boost geeft. Maar volgens de verkregen gegevens van ETOA (European Tour Operators Association) is deze boost geheel denkbeeldig. Bij sommige van de laatst georganiseerde Olympische Spelen kon men een piek in de vraag zien tijdens de spelen. Bij alle plaatsen was er echter een verstoring in hun normale toerismemarkt. Ook vertoonden de plaatsen geen verdachte toeristische groei na de Spelen.

Ik denk dat veel mensen tijdens de maanden voor en na de Olympische Spelen toch 2x zullen nadenken over een reisje naar Londen. Toen de Olympische Spelen in Peking waren vorig jaar heb ik zelf meerdere keren mensen horen zeggen dat je toen echt niet de stad moest bezoeken. Dit kwam vooral door de gigantische drukte in de stad, maar ook de versterkte veiligheidsmaatregelen. In Peking was er een enorme druk dat alles perfect moest verlopen om zo de stad en het land niet in een slecht daglicht te stellen.

Mijn collega Severine heeft op haar blog “A Taste of Tourism” ook een artikel staan over de Olympische Spelen. In haar artikel gaat het erover wat men van plan is om toch veel bezoekers naar Londen en Engeland te lokken tijdens de Spelen.

http://atasteoftourism.blogspot.com/2009/11/toeristische-industrie-groot-brittannie.html

2 opmerkingen:

  1. Ik denk ook inderdaad dat zulke evenementen bij kunnen dragen tot een toename van het aantal toeristen. Het gevaar van overbevolking is er echter zeer groot en dan is de fun er ook al snel van af. Het is dus inderdaad beter om maatregelen te treffen om dit in goede banen te leiden. Hoe dan ook een groot evenement, betekent publiciteit en dat is goed voor het toerisme! zolang het positief is dan toch :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Sophie!

    Echt hele leuke artikels met een eigen mening!

    Dat de European Tour Operators Association (ETOA) de boost die men verwacht ‘wholly illusory’ noemt zet mij toch wel aan het denken… De metingen moeten echter in hun context gezien worden.

    Overal waar de Olympische spelen zijn geweest is de normale gang van zaken verstoord wat Toerisme betreft. Het is in ieder geval goed dat London zich voorbereid op nieuwe Toeristen waarvan de uitgavenpatroon anders is dan de gewone Toerist die London bezoekt.

    Maar meten is weten en als we de cijfers van Visitengland mogen geloven (dit gaan we doen) gaat het London en Engeland in zijn geheel wel goed af, vlak voor de spelen, en dit in tegenstelling tot de bevindingen van ETOA en hun voorspelling voor wat London betreft.

    Enkele bevindingen van Visitengland:

    Visitor spend was also up 16% in July this year compared with 2008.

    Trips taken in the whole of the UK were up by 20% in July and visitor spend rose by 13%, as compared to July 2008.

    The great English summer holiday continued its 2009 renaissance in July, with the number of holiday trips taken by UK residents to England up by an impressive 40%; amounting to almost two million more holiday trips and 7.2 million extra nights holiday taken, compared with July 2008.

    Ik citeer James Berresford, chief executive of VisitEngland:

    "We are seeing people shun outbound travel and opting to take a break in England as they re-discover what there is on offer in this country, whether it be a relaxing long weekend in the countryside, an action-packed activity holiday for the family or a stimulating city break.’
    Zou toerisme in het binnenland voor Britten dan deels de redding kunnen betekenen?

    Görüşürüz,


    Bahar Y.

    BeantwoordenVerwijderen