zondag 15 november 2009

Is de opening van een Harry Potter themapark een goed idee?

Artikel uit de 43ste nieuwsbrief van Infotravel:


In de lente van 2010 wordt in Florida een themapark, gewijd aan de saga rond Harry Potter, ingehuldigd. Dit park zal de bezoekers onderdompelen in de magische wereld van de jonge tovenaar, kondigt Universal Orlando Resort aan. In het park dat 'The Wizarding World of Harry Potter' zal noemen, zullen alle personages en beschreven sites uit de boeken van de Britse schrijfster J.K. Rowling verwerkt worden. Het park zal zich toeleggen op attracties van de nieuwe generatie met onder meer hogesnelheidstreinen en vliegmachines.


Wat kan men zich nu voorstellen bij een themapark waarin de magische wereld van Harry Potter wordt uitgebeeld? Een park waarin locaties worden nagebeeld en scènes nagespeeld, maar dan met veel technologische hulpmiddelen?

Persoonlijk denk ik dat dit park een 50/50 kans heeft om succesvol te worden. Hierbij denk ik vooral aan het feit dat ze al bezig zijn om het laatste boek te verfilmen. Na de 2 films die uit het 7de boek voortkomen zal de Potter-gekte al een heel pak minder worden. Hadden ze het park niet beter eerder kunnen openen om zo toch nog een aantal jaren te genieten van de rage? Nu heeft het veel kans om binnen korte tijd, zonder innovaties of constante reclame, in de vergeetput te geraken. Nog een ander negatief punt voor mij is dat het park in de US (Orlando) wordt geopend. Deze plek ligt duizenden kilometers van het land waar de boeken en films zich afspelen. In dit land worden pret- en themaparken ook vooral gebouwd voor het massatoerisme. Door dit massatoerisme zal het effect dat de oprichters willen creëren (de magische droomwereld van Harry Potter) verknoeid worden.

Positief punt is dat kinderen en volwassenen eindelijk de plaatsen in het echt kunnen zien die voorkomen in de boeken van J.K. Rowling. Ze kunnen van de spannende attracties genieten en dus een fijne uitstap maken naar dit park.

Om jullie een idee te geven hoe het park gaat uitzien: http://www.universalorlandoresort.com/harrypotter/

Wat denken jullie nu van dit park? Heeft het kans op overleven of wordt het het volgende Land van Ooit Tongeren?


1 opmerking:

  1. Ik zou er graag naar toe willen, maar het schijnt dat er in Engeland ook een zal komen, dus dan wacht ik nog wel even. Ik vind Florida toch wel erg ver om even een bezoek aan een pretpark te brengen

    BeantwoordenVerwijderen